Power of the Fair Trade Flower

Redactie Afrikanieuws.nl. Hivos presenteert de expositie Power of the Fair Trade Flower. Zes topfotografen lieten zich inspireren door de verhalen van vrouwen uit de Afrikaanse rozensector.

Carli Hermès, Cornelie Tollens, Koen Hauser, Ingrid Baars, Aatjan Renders en Corbino vertellen met hun foto’s over discriminatie, ongezonde werkplaatsen en seksueel misbruik. De foto’s zijn nog tot 25 februari te zien op de Neude in Utrecht, maar daarna van 26 februari tot 9 maart op het Spui in Den Haag.

Over de campagne
Power of the Fair Trade Flower streeft naar een situatie waarin álle bloemen eerlijk en duurzaam worden geproduceerd. Met deze campagne wil Hivos het aanbod van eerlijke bloemen vergroten en beter zichtbaar maken in winkels. De campagne richt zich op Nederlandse consumenten, winkeliers en handelaren. In de productielanden in Afrika werkt Hivos met lokale organisaties aan de verbetering van de arbeidspositie van vrouwen in de bloemenindustrie.

De publiekscampagne Power of the Fair Trade Flower is onderdeel van de vierjarige campagne Women @Work. In deze campagne werkt Hivos aan een betere arbeidspositie voor vrouwen, met name in de koffie-, bloemen- en textielindustrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>