Kinyau the Bill Gates of the slums

African Slum Journal. Wie is de eigenaar van de slums?

Geef Afrikaanse sloppenwijken een stem
Voices of Africa Media Foundation leidt jonge mensen uit sloppenwijken op in alle aspecten van het reportagevak: van verslaggeving, camerawerk tot editing. Zij krijgen direct ook een baan aangeboden bij het Nairobi Community Media House, dat zeer uiteenlopende en verrassende reportages maakt vanuit de sloppenwijk. Professionals van Nederlandse mediabedrijven begeleiden de reporters.

De jonge bewoners van de Keniase sloppenwijken krijgen zo niet alleen de kans op een beter bestaan voor zichzelf en hun gezin, zij kregen enveneens de gelegenheid een stem te geven aan hun (veelal onzichtbare) community. Hun korte reportages vanuit de sloppenwijken worden gepubliceerd op de portal www.africanslumjournal.com.
Consumenten over de hele wereld kunnen dit goede doel steunen op www.africanslumjournal.com. Daarmee krijgen ze eveneens een kijkje in de keuken van het echte leven in de sloppenwijk. Een leven dat – wellicht verrassend genoeg – niet slechts over kommer en kwel gaat, maar vooral over het omarmen van kansen.

Maak een aflevering mede mogelijk
Je kunt een aflevering mede mogelijk maken door zelf een nieuw thema aan te dragen. Het team maakt in 12 weken een aflevering van ongeveer 5 minuten op basis van jouw thema. Deze journalistieke reportage wordt op www.africanslumjournal.com gepubliceerd.
Thema’s van bestaande afleveringen zijn bijvoorbeeld: watertekort, hygiëne en gezondheid, brandstof en alternatieve energiebronnen, televisie in de sloppenwijk, alcohol en drugs, sport, huisdieren, senioren, koken, vrouw en bedrijf, moederliefde en onderwijs. Op www.africanslumjournal.com staat een volledig overzicht.

Meer weten?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pim de Wit, directeur Voices of Africa Media Foundation, 023-5428366 of pim.de.wit@voamf.org.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>