Fotoserie: Voor de fundamentalisten

Foto’s: Ferdinand Reus. De mensen in het noorden van Mali hebben zich eigenlijk nooit ingelaten met welke vorm van extremisme dan ook. Des te triester is het daarom dat de bevolking de laatste maanden gebukt gaat onder een streng en tiranniek bewind van moslim-fundamentalisten. Betrekkelijk gemoedelijk was het voordat al deze problemen begonnen, zo laten de foto’s van deze serie zien. Maar vooralsnog lijkt de internationale gemeenschap helaas niet in te willen grijpen.


3 reacties op “Fotoserie: Voor de fundamentalisten

  1. Ik kom al heel wat jaren in Mali. Ik heb er ook een half jaar gewoond. Het is heel erg triest wat er in Mali gebeurt. Ik ken de Malinesen als een vredelievend volk. Ondertussen zijn er veel mensen gevlucht van het noorden naar het zuiden voor het nieuwe regiem, zo’n 300.000 mensen. Deze vluchtelingen verdienen alle steun, ze hebben immers alles achtergelaten. Laten we deze mensen steunen.

    Helga Smit.
    Voorzitter Stichting MaTimBa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>