Fotoserie: Een beeld van het dagelijks leven in Oeganda

Foto’s en tekst: Carlijn van den Broek. Afgelopen zomer hadden 19 jongeren tussen de 14-18 jaar onder begeleiding hun eerste kennismaking met vrijwilligerswerk en de Oegandese cultuur. Ik vroeg een van de jongeren die mee was of ze een stukje wilde schrijven bij deze foto’s.


Julie Ruskamp, 17 jaar: ‘We zagen de armoede, die onderdeel is van de Oegandese cultuur, van heel dichtbij. Heftig, maar wel de realiteit. Toch zagen we ook de schoonheid van het land, ontmoetten veel vriendelijke mensen en we verbaasden ons regelmatig over de positieve instelling waarmee de Oegandezen in het leven staan. Deze fotoserie geeft een klein beeld van het dagelijks leven in Oeganda waar de dagen net als hier komen en gaan.’

4 reacties op “Fotoserie: Een beeld van het dagelijks leven in Oeganda

  1. Mooie foto’s maar ik vraag mij af waar ze zijn genomen., omdat dit een weinig evenwichtig beeld geeft van Uganda, waar ook een behoorlijke middenklasse en elite is. Weinig moeders zouden hun kinderen zo op de foto willen zien, ook de arme moeders niet!

    • Ik zie vooral leuke kinderen die zichzelf lijken te zijn!

      Ik vraag me af door welke bril je moet kijken om te beweren dat ‘Weinig moeders zouden hun kinderen zo op de foto willen zien, ook de arme moeders niet!’ Dan kunnen heeel veel mensen in deze wereld niet op de foto, alsof ze dan hun eigen achtergrond moeten negeren. Tuurlijk niet.

  2. Bedankt voor jullie reacties, de foto’s zijn genomen op verschillende plekken in Uganda. In de allerarmste krottenwijkjes, maar ook op plekken waar mensen wat meer financiele middelen hebben om inderdaad hun kinderen goed te verzorgen. De meeste kinderen zien er echter onverzorgd uit, dit komt omdat wij met de jongeren vrijwilligerswerk hebben gedaan in de communities. Hier heb je wel te maken met arme gezinnen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>