Beste hotel 2012 ligt in Tanzania

Reisgraag.nl. Volgens het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure is het Singita Grumeti Reserves in Tanzania het beste hotel ter wereld. Het is de tweede keer dat het luxueuze hotel de eer in ontvangst mocht nemen.

Het hotel, of eerder de verzameling van aparte en uniek verblijven, ligt in het Grumeti Game Reserve. Dit 411 km² grote beschermingsgebied werd in 1993 opgericht. De gasten die in het Singita verblijven hebben exclusieve toegang tot dit gebied, dat groter is dan Malta. Grumeti ligt aan de rand van het bekende Serengeti National Park, in het noorden van Tanzania.

Singita bestaat uit drie verschillende verblijven. Aan de Grumeti River ligt de Faru Faru Lodge. De maximaal 22 gasten kunnen daar ontspannen aan één van de twee zwembaden met onzichtbare rand of zonder het comfort van hun lodge te verlaten de nabije drinkpoel gade slaan. Voor zij die een avontuurlijkere locatie willen is er het Sabora Tented Camp. Dit permanente, uit grote, luxueuze tenten opgebouwde verblijf staat in het midden van de savanne. ‘s Avonds geniet je er van een diner in de buitenlucht onder de sterren.

De ster van Singita Grumeti Reserves is de Sasakwa Lodge. Het is gebouwd in de stijl van een Edwardiaans herenhuis, met alle luxe van dien. Elke kamer heeft een privé zwembad, open haard en veranda met een Swarovski telescoop. Naast luxe is er ook genoeg te doen in Singita. Er zijn dagelijks safari’s en gasten kunnen paardrijden, mountainbiken, tennissen, boogschieten en zelfs ballonvaren.

Tanzania staat met nog vier andere hotels in de top 100. De meeste tophotels zijn in de Verenigde Staten te vinden, 145 van de 500 beste hotels zijn in dat land te vinden. Nederland stond vorig jaar nog met een hotel in de lijst, het InterContinental Amstel in Amsterdam, maar dit jaar heeft het de lijst niet gehaald.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>