Agenda

AfrikaNieuws is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuws uit Afrika en Afrikaanse cultuur in Nederland. In onze Agenda staan concerten, festivals, tentoonstellingen en bijeenkomsten die met Afrika te maken hebben. Suggesties? Laat het ons weten.

Filter: Categoriën
 • Film
 • Lezing / Debat
 • Luister

Agenda

 1. zo
  8
  feb
  2015

  1. Boubacar Traoré
   Rasa, Utrecht
   15:00 – 16:30

   boubacar-traoreGeraffineerde woestijnblues uit Mali. Boubacar Traoré wordt beschouwd als de eminence grise van de Malinese blues. Op 26 januari 2015 verschijnt zijn nieuwe cd Mbalimaou. Met Vincent Bucher op mondharmonica en Babah Kone op kalebas-drum, brengt Boubar Traoré de karakteristieke woestijnblues uit Mali ten gehore.

   Meer info →
 2. do
  12
  feb
  2015

  1. Benefiet: Sekouba Bambino Diabaté & Sekou ‘Diamond Fingers’ Diabaté
   Luxor Live, Arnhem
   20:00 – 21:30

   ag-sekoubabambinodiabateStrijd mee met Miss Guinee! 100% van de opbrengst van deze avond komt ten goede aan de bestrijding van Ebola in Guinee.
   Twee van West-Afrika’s grootste muzikanten geven een benefietconcert dat wordt georganiseerd door Miss Guinee Holland 2014: Terna Diawara.
   Sekouba Bambino Diabaté is een begrip in Guinee en ver daarbuiten, zijn bijnaam ‘The golden Voice’ zegt niks teveel. Begonnen als zanger van het legendarische Bembeya Jazz trad hij op met Youssou N’Dour, maakte hij deel uit van Africando en maakte hij platen die heel West-Afrika mee kan zingen. Sekou ‘Diamond Fingers’ Diabaté is een invloedrijke gitarist uit Guinee. Hij speelde met Salif Keita en liet overal zien dat gitaarhelden niet alleen uit Europa en het westen komen.
   Een avond om nooit te vergeten, voor een goed doel.

   Meer info →
 3. wo
  25
  feb
  2015

  1. The Touré-Raichel Collective
   Melkweg, Amsterdam
   19:30 – 21:00

   vieux-farka-toureMet Vieux Farka Touré, Idan Raichel, Souleymane Kane en Yogev Glusman. Israeli superster Idan Raichel en de Malinese gitaarvirtuoso Vieux Farka Touré ontmoetten elkaar op een Duits vliegveld in 2008, terwijl ze beiden op tour waren. Twee jaar later ontond uit deze toevallige ontmoeting een bijzondere samenwerking en spontane opnamesessie in Tel Aviv. Het Touré-Raichel Collective was een feit en dit eerste album ‘The Tel Aviv Session’, werd een internationaal succes. Begin 2014 kwamen Raichel en Touré weer samen in Parijs voor een vervolg. Cumbancha bracht onlangs ‘The Paris Session’ uit, met wederom lovende recensies. Maak je op voor een bijzondere avond die de unieke kracht van muziek laat zien om etnische, politieke en religieuze verschillen te overbruggen.

   Meer info →
 4. za
  28
  feb
  2015

  1. Emel Mathlouthi
   Rasa, Utrecht
   20:30 – 22:00

   emel-mathlouthiDe Tunesische stem van de vrijheid. Emel heeft zich laten inspireren door artiesten als Bob Dylan, Joan Baez, Marcel Khalife en Fairouz maar ook door de traditionele drums van haar thuisland. Donker zijn de strijkers en electronics, imposant zijn de drums en haar stembereik.

   Meer info →
 5. zo
  1
  mrt
  2015

  1. Habib Koité
   North Sea Jazz Club, Amsterdam
   21:00 – 23:00

   habib-koiteHabib Koité zal vanavond, samen met zijn nieuwe band, zijn laatste cd Soô voorstellen. Op dit aanstekelijke album laat hij een ander geluid horen uit Mali; geen politieke statements of protest songs maar een positieve boodschap over het gevoel om thuis te zijn en het geluk om in Mali te mogen wonen.

   Meer info →