Agenda

AfrikaNieuws is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuws uit Afrika en Afrikaanse cultuur in Nederland. In onze Agenda staan concerten, festivals, tentoonstellingen en bijeenkomsten die met Afrika te maken hebben. Suggesties? Laat het ons weten.

Filter: Categoriën
 • Film
 • Lezing / Debat
 • Luister

Agenda

 1. wo
  17
  jun
  2015

  1. Cape Traditional Singers & iGugu Le Kapa
   Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
   20:00 – 21:30

   iGugu-Le-KapaUit de smeltkroes van Kaapstad komen twee koren die alle kleuren en smaken van de rainbow nation bij elkaar brengen. Begeleid door banjo, gitaar, cello en drum, brengen de Cape Traditional Singers een mix van vrolijke ‘nederlandsliedies’, Maleisische invloeden en traditionele Afrikaanse samenzang, terwijl het jeugdkoor iGugu Le Kapa Europese meerstemmigheid combineert met complexe Afrikaanse polyritmiek

   Meer info →
 2. zo
  21
  jun
  2015

  1. Ebo Taylor
   Paard van Troje, Den Haag
   19:30 – 21:00

   ebo-taylorMaar liefst 79 jaar oud is Ebo Taylor en al bijna zeven decennia lang is de gitarist, componist, arrangeur, bandleider en producer een van de meest belangrijke figuren in de Ghanese muziekscene.

   Meer info →
 3. do
  25
  jun
  2015

  1. Khaira Arby
   North Sea Jazz Club, Amsterdam
   20:30 – 22:00

   Khaira-ArbyKhaira Arby was eind jaren 70 een van de eerste Malinese vrouwen die doorbrak in de Malinese muziekscene. Haar krachtige stem en podiumperformance gaven haar wereldwijde faam.

   Meer info →
 4. do
  3
  dec
  2015

  1. Bombino
   TivoliVredenburg, Utrecht
   20:30 – 22:00

   bombinoWoestijnrock uit het hart van de Sahara. Bombino is een Toeareg, maar in vergelijking met bijvoorbeeld Tinariwen klinkt zijn muziek een stuk steviger en levenslustiger. Tijdens zijn liveshows smeren Bombino en zijn drie mederockers hun albumtracks uit tot lange, hypnotiserende jams, waarmee ze hun publiek moeiteloos bezweren.

   Meer info →