Agenda

AfrikaNieuws is voor iedereen die geïnteresseerd is in nieuws uit Afrika en Afrikaanse cultuur in Nederland. In onze Agenda staan concerten, festivals, tentoonstellingen en bijeenkomsten die met Afrika te maken hebben. Suggesties? Laat het ons weten.

Filter: Categoriën
 • Film
 • Lezing / Debat
 • Luister

Agenda

 1. do
  11
  dec
  2014

  1. Ny Malagasy Orkestra
   Rasa, Utrecht
   20:30 – 22:00

   nymalagasyorkestraMuzikaal erfgoed van Madagaskar. Ny Malagasy Orkestra is een all star formatie uit het immense eiland dat voor de oostkust van Afrika ligt; Madagaskar heeft een zwakke economie maar een rijke muziektraditie. De all stars zijn bijeen gebracht door de wereldberoemde valiha-speler Justin Vali. Tijdens zijn eerste tournee op het eiland heeft hij in elke provincie muzikanten uitgezocht, jong en oud, die het muzikale erfgoed kunnen overbrengen.

   Meer info →
 2. wo
  28
  jan
  2015

  1. Orlando Julius & The Heliocentrics
   North Sea Jazz Club, Amsterdam
   21:00 – 22:30

   orlando-juliusDe muziek van Orlando Julius was midden jaren zestig nogal opzienbarend: Afrikaanse traditionele dansmuziek gemengd met westerse soul, r&b en funk. Het openingsnummer Buje Buje van het nieuwe album Jaiyede Afro wordt je van je sokken geblazen. Een mooie belofte voor hoe deze song live gespeeld gaat worden.

   Meer info →